Monday, July 19, 2010

Succésrate og "Income Disclosure Statements" i MLM selskaber


Iværksætter portalen Amino har interessant tråd kørende omkring MLM branchen - og en specifik tråd om MLM - anskuet af Penn & Teller - er kommet vidt omkring. I et indlæg spørges til succésrater i MLM og Network Marketing selskaber.

Min respons er såmænd enkel:

At pinne succésraten ud i MLM er lige så diffust, som succésraten for alle danske iværksættere. Det eneste konkrete tal - som er kendt - uanset selskab - er at 9 ud af 10 selskaber er out of business indenfor 2-3 år - og det tal kan bruges som indikator på at man ihvertfald ift. MLM, skal kigge på selskaber som er mindst 3 år gamle, og som har leveret resultater - det er dermed ikke ensbetydende med at man ikke skal tage chancer.

Den succésrate, det tal er gældende for langt de fleste brancher - og så kan man sige, at den nok ikke er så god til at måle %´er i enkeltmandsvirksomheder, da iværksættere, som er sig selv, i givet fald kan tage en avisrute i den periode de ikke tjener penge i deres enkeltmandsvirksomhed, men for firmaer med ansatte - og for den sags skyld et MLM selskab der skal levere varen - er det begrænset hvor længe en avisrute kan finansiere manglende indtægter. Simple as that!

Succesrater i MLM ift. de partnere som er involveret i et givent selskab er at sammenligne med din status som enkeltmandsvirksomhed, idet rigtig mange jo har et arbejde eller anden type virksomhed, som kan understøtte indtægter i den tid man opbygger et netværk - eller fungere som supplement. Så igen, er succésraten igen lige så diffus, eftersom det er jo altid vil være hvilke ambitioner og hvilke mål man har. (Se video med Robert Kiyosaki, der forklarer om 4 forskellige persontyper).

Men interessant er det så osse - når man eks. skal vælge et MLM selskab - at kigge på om der eks. ligger "Income Disclosure statements" - det er ikke en oversigt, hvormed du kan måle, om du får succés eller ej ift. dine egne mål - men interessante tal for at få en pejling på hvad man KAN tjene ift. sine mål. Ganske få - alt for få - MLM selskaber har offentliggjort disse - og de er interessante, fordi man kan se hvad en bestemt gennemsnitlig rank henter hjem - ligesom disse statements osse viser laveste og højeste indtægter for disse ranks. Disse income disclosure statements er simpelthen konkrete - og intet er fejet under tæppet. Kender p.t. kun til to blandt de 20 største MLM selskaber som har disse liggende tilgængeligt på websites. Øvrige har enten ikke disse tal tilgængelige eller osse kan de kun hentes i back-office.

Lasse Burholt - Income Disclosure Statement

No comments: