Saturday, July 17, 2010

Hvorfor tiltrækker MLM så mange erhvervsdrivende?


MLM er gået fra fy-ord til at blive en anerkendt forretningsform - og flere, og flere personer verden over har indset og fattet at det er et ekstremt interessant alternativ til andre forretningsformer - et alternativ til at nå sine mål, drømme og indkomstmuligheder som er ubegribelige for nogen. Men stor indkomst er ikke altid det primære parameter - bare det at lave ekstra penge eller tjene lidt ekstra, som kan købe mere frihed og fritid fra det man ellers laver - er tillokkende for rigtig mange.

iværksætter portalen Amino kører mange interessante debatter om netop MLM (Network Marketing) branchen, jeg har her pillet et svar ud, som jeg hermed sætter som standalone blog-indlæg:

En Amino bruger spørger: "Hvis der ikke er nogle væsensforskelle mellem MLM og andre virksomhedskonstruktioner....hvorfor så overhovedet begynde med MLM?"

MLM tilrækker opmærksomheden fra mange brancher og persongrupper af flere forskellige årsager, primært kan man sige, at ift. opstart af en konventionel forretning, så er den økonomiske risiko-faktor nærmest ikke-eksisterende.

Selvfølgelig er der en udgift forbundet med, at hive nogle produkter hjem, men typisk er det ikke ret mange penge det handler om - typisk mellem kr. 1.000 - kr. 3.000 (nogen gange mindre, andre gange mere - MEN altid ens eget valg).

Samtidig partner man op med et komplet koncept, hvor alt ligger til rette for en: Produkt, branding, support, logistik, websites - the whole shibang - så det eneste du i princippet investere er din tid - du tilfører med andre ord kun dig selv - og kan samtidig kan du operere og starte en fin forretning ved siden af alle de andre ting du laver.

Desuden - når man arbejder hårdt og giver den gas over en periode - som jo helt afhænger af indsats og evner (selvom nogen til påstå et ikke kræver evner) - så kan det være 1 år - eller det kan være 3 år - men det er i princippet ligegyldig, for sidder du med et godt produkt, et sundt koncept, et godt firma i ryggen, så opbygger du en passiv residual indkomst løbende. Derfor tiltrækker MLM osse erhvervsdrivende, som simpelthen søger mere tid til alt det andet i livet; sjov, familie, hobby.

For ganske vidst er der mange eksempler på konventionelle virksomheder hvor du opbygger passiv residual indkomst, men i langt de fleste tilfælde - som jeg er sikker på alle iværksætter nikker genkendende til - så kræver det utroligt meget vedholdenhed at opbygge og fortsætte sin forretning - ligesom det osse ofte er sådan at man har mange hatte på i egen virksomhed. Men den gemmengående DNA hos iværksættere er: Det er mit eget! Det er mig!

Mange tror man ikke skal lave noget i MLM - bare være først - det er så forkert som noget kan være - man skal arbejde hårdt for at skabe grundlaget - tilgengæld er det typisk sådan, at mens det foregår, så har man det rigtig skægt - og laver forretning, MENS man er sammen med sine kone og sine børn - eller sine venner!

Vælger man så eks. at stoppe i et MLM selskab eller evt. søge andre koncepter i branchen, står man ikke man en fysisk virksomhed, som først skal sælges og man har for den sags skyld ej heller store lån og gæld i banken ...

--- og kom nu ikke med eksempler på MLM folk som har det - det havde de uden tvivl i forvejen - og har de pga. MLM så har de saftsuseme fucked så totalt meget op - og har ikke fattet en skid af mekanismerne i MLM - har man eks. valgt et selskab med stor front-end loading og selskaber hvor bonusplanen fordrer man skal sælge helt vildt meget selv, for at opnå bonus af ens netværk, ja så er man i risiko for at have en del produkter hjemme - men HELDIGVIS for branchen, handler det om ganske få selskaber - og mit råd er at styre udenom dem. Det er arbejdet med at bygge et netværk af partnere, som hver især omsætter og forbruger lidt det handler om - ikke et netværk af få som skal sælge helt vildt meget - for det er der simpelthen for lidt penge i - sammenlignet med den tid man bruger.

Jeg skal ikke bashe til bestemte selskaber, men hvis man eks. basere størstedelen af sine indtægter fra salg på "veninde-aftener" eller "demonstrationsaftener" UDEN at tænke i at den man sidder overfor skal være fremtidig partner, som SELV handler og modtager produkter direkte fra selskabet, så har man IKKE forstået MLM. Nuvel, hvis det er det man vil, så er der gode penge at hente på det. MEN, man er osse ekstrem sårbar - forestil dig, at du basere din indtægt alene på salg 4 aftener om ugen - og du så bliver hamret i gulvet af sygdom - så er du på den!

DERFOR, DERFOR, DERFOR tænk i netværk, som selv køber, handler, sælger lidt, er på autoship direkte hos dit firma - så skaber du passiv residual indkomst - og så bliver der automatisk mere tid til sjov, familie, venner, velgørenhed - og skulle du så blive syg eller brække benet, så bliver du ikke ramt på din indtægt.

Min holdning er, at er du i MLM, men udelukkende og mestendels tænker i salg til kunder - så kan du ligeså godt sælge hvad som helst - så er produktet fuldstændig irrelevant!

Tænker man istedet udelukkende i netværk - og har med et stærkt backbone produkt at gøre - altså et produkt som i princippet arbejder for sig selv, når først den emotionelle tilknytning er skabt - så er den hellige grav i princippet velbevaret.

Lasse Burholt (Facebook) eller følg mig på Twitter >>> På iværksætter portalen Amino

No comments: