Monday, March 26, 2007

Forskellen er knivskarp

Det er ofte sagt at forskellen på at vinde og tabe er knivskarp - og det er den! Både når det reelt handler om at vinde og om livet generelt. Tankevækkende, ikke sandt? En person går næsten igang - en anden går igang! En ser muligheden - en anden reagere på den...

En student fuldfører næsten sit studie - en anden fuldfører... selvom det i procentpoint måske kun handler om ganske få forskelle; 1, 2 eller 3 procent - så er det den ene procent der gør hele forskellen.

Den første hest i amerikansk historie som passerede 1 million dollar mærket i præmiepenge hed "Armed" - den indtjente $761,500 i et år alene (1947) - og hesten der havde anden pladsen i indtjening det år - en hest som ofte blot tabte løbene med en "snude-længde" - vandt kun $75,000.

Se, hvis nu vi kiggede på deres indtjening alene, vil det jo se ud som om ARMED var 13 gange bedre end nummer to; den nærmeste konkurrent. Men sammenlignes begge hestes løbstider i de forskellige løb, vil man opdage at ARMED ikke engang var 4 procent bedre!

Tænk på DINE resultater hvis blot du øgede din indsats med 1 eller 2 procent...!

Lasse Burholt

Relateret:
Wikipedia om amerikansk hestevæddeløb

No comments: