Monday, May 28, 2007

Stof2000 - nu sponsor for Bjarne Riis

Henover pinsen er der tikket flere vittigheder ind på sms i kølvandet på arrangementet forleden, hvor "Ørnen fra Herning" stod frem og fortalte at han rent faktisk VAR dopet da han vandt Tour´en i 1996.

Well, det vidste vi jo godt; det lå i kortene - især ovenpå afsløringerne for nogle år siden, da det kom frem at flere af de store stjerner benyttede EPO for at køre lidt stærkere... eller lidt længere...

SMS vittighederne er selvfølgelig nogle morsomheder der omhandler Bjarne Riis og hans potentielle sponsorer, i det tilfælde CSC trækker stikket ud.

Både Stof2000 og Jem & Fix har meldt sig som sponsorer... ifølge sms´erne - og ja, det er vel typisk dansk humor. En humor som opstår fordi vi jo alligevel et eller andet sted ikke interessere os for HVORDAN Ørnen vandt Tour´en - men snarere det faktum at han vandt.

Nogle mener at Bjarne helt skal trække sig ud af cykelsport, andre synes CSC skal kaste ham på porten - mens en stor del af befolkningen tilgiver Ørnen - og synes han skal trampe i pedalerne, fremad - og vise os alle at han er en dansk cykel-legende.

Doping eller ej - det ligger flere år tilbage - og har ikke noget med CSC at gøre - omvendt kan CSC og Riis nu stå som tovholdere for bekæmpelse af doping i cykelsporten: At vise os alle at de kan vinde de mange løb uden at dope holdet.

Jeg synes da det må være et plus for cykelsporten, at store navne, store stjerner der HAR dopet sig står frem og slår et slag for at stoppe doping; de ved jo trods alt hvad de snakker om.

Skal Riis betale sine præmiepenge tilbage...? Sin løn...? Nej, sikke noget vrøvl - han har leveret varen, leveret underholdning. Det er jo ikke os - dig og mig - der har finansieret ham - det er sponsorere - som helt sikkert HAR lavet worst case scenarier i forhold til doping.

Der er penge i cykling... mange penge!

Lasse Burholt

1 comment:

Muddi said...

Jeg er helt enig i dine synspunkter med hensyn til Bjarne Riis.
Han kan IKKE lave om på fortiden men kun på fremtiden og han har bygget et helt fantastisk hold op i dag. Så i stedet for at hakke på ham skulle man hellere støtte ham. Men det er jo faktisk typisk her i landet.