Saturday, May 05, 2007

Helsekost under angreb - kampen om markedet

Det kan vist ikke komme bag på så mange, at helsekost er en trussel på lægemiddelindustrien, ligeså vel som det vel heller ikke kommer bag på os, at sunde og raske mennesker ikke bidrager med indtægter til netop den industri. Af samme grund er ernærings- og helsekostbranchen jo i direkte konkurrence med lægemiddelbranchen.

Næsten sådan, som jeg her indledte indlægget her, udtalte Tim Sales ifm. undersøgelse han gjorde i forhold til de løbende trusler om forbud mod helsekost vi jævnligt støder på.

Tjek omkring NWM.no for at få hele baggrundshistorien.

Nu er der heldigvis så meget viden, feedback og "logisk tankegang" i det meste af befolkningen - som for længe siden har forstået, at naturen kom før medicinen, men spørgsmålet er blot hvor meget magt lægemiddelindustrien har til, at påvirke de instanser, som i sidste ende skal bestemme over vore fri valg i forhold til komplementær medicin, alternative typer produkter og terapier.

Svaret ligger lige for - for magten er endog rigtig stor - alt kan købes for penge - og det gør netop den industri i stor stil: Så det er ikke spørgsmål om hvornår de byder ind på de instanser, der bestemmer over os - men snarere hvor mange flere penge de mangler at ligge på bordet, før de får deres agenda igennem. Det er - og scenariet er skræmmende - en trussel mod vores sundhed.

Lasse Burholt

No comments: