Friday, November 24, 2006

Anders Bech-Jessen du keder os

DR tromler netværksbranchen

Gennem flere måneder har DR TV - Danmarks nationale tv institution - haft fokus på helsekost branchen, blot med det fortegn, at de i særlig høj grad har fokuseret på selskabet Herbalife.

Under normale omstændigheder er det jo altid spændende at følge mediernes ofte helt forkerte vinkler på vores branche, men DR TV tager nu førstepladsen, da de gennem måneder har brugt energi på Herbalife og deres slankeprodukter.

Udsendelsesrækken er efterhånden en farce - og danske seere gider simpelthen ikke følge den længere. Tv værten og journalisten, Anders Bech-Jessen bliver anstrengt at kigge på - når han gang på gang bare vil have ret i hans forsøg på at tromle de gæster ned han har i studiet. Derfor har kanalen nu også valgt at rette deres journalistiske skyts i andre retninger.

Kontant har tidligere sat spot på, hvordan Filter Queens støvsugere sælges. Med smarte konkurrencer lokkede firmaet folk til at åbne gadedøren for sine sælgere. Og når sælgerne først var indenfor, pressede de folk til at købe dyre støvsugere.

Nu har Kontants skjulte kamera fulgt en handel, og gået salgsmetoderne efter i sømmene.

Bondefangeri

Direktør i Forbrugerstyrelsen Louise Holck mener, at Filter Queens metoder tangere bondefangeri, og at salgsaftaler er ugyldige.

- Filter Queen kommer hjem til forbrugerne og sælger støvsugeren, og det må man ikke, med mindre forbrugeren helt eksplicit har bedt om det. Reglerne siger, at man ikke som erhvervsdrivende må komme hjem og banke på døren og sælge, det er regler, som beskytter forbrugerne mod det, man på godt dansk kalder bondefangeri, siger Louise Holck.

Ugyldige salgsaftaler

FilterQueen har ellers i årevis forsøgt, at omgå reglerne vha. et spørgeskema, som angiveligt giver dem lov til et salgsbesøg, men den går altså ikke ifølge Forbrugerstyrelsen.

- De afgørelser, vi har truffet omkring Filter Queen, slår fast, at når en aftale er pakket ind på den måde, så har forbrugeren ikke utvetydigt bedt sælgeren om at komme hjem, og på det grundlag er aftalen simpelthen ugyldig, siger Louise Holck.

Ifølge myndighederne har Filter Queens kunder altså gode muligheder for at få deres penge tilbage.

Mere om Anders Bech-Jessen på Amino.dk
Den omvendte klapjagt - på TV journalisterne


Lasse Burholt 24.11.06

No comments: